Skip to content

Szépségverseny a köbön- Megyék szépe versenyek

2020.03.25.

Augusztus óta nem voltam szépségversenyen, így a napi tornát hanyagoltam és az étkezésemre se fordítottam elegendő figyelmet. Így januárban kezdtem el készülni az idei első szépségversenyére.

Az idő rövidsége miatt úgy éreztem, hogy még többet tudtam volna tenni a a siker érdekében, de így sem panaszkodhatom, hiszen a előkelő második helyezést, azaz az első udvarhölgy címét nyertem el. Ezúton is köszönöm a szervezők áldozatos munkáját.

A felkészülés időszaka

A készülést ahogy említettem januárban kezdtem el. Elsőként a tornát építettem be a napi rutinomba, hiszen az alakformálás a legfontosabb eleme a felkészülési folyamata. Próbáltam a legtöbbet kihozni magamból.

A koreográfiát a verseny megelőző napon tanultuk meg a lányokkal. Viszonylag egyszerű, de látványos volt a színpadi vonulásunk. A kis csapatunk pillanatok alatt megtanulta a lépéseket, s mindeközben mondhatni barátnőkké kovácsolódtunk.

A verseny napja

Kb 10 óra fele kezdődött a napunk. Az egészet egy gyors harisnya vásárlással kezdtem, hiszen az estélyi ruhás körhöz szükségem volt rá. A készülődést a sminkeléssel kezdtem. Petra (akinek a munkájával már többször találkozhattatok a blogon) ismét egy csodaszép füstös sminket készített nekem. Egyszerű és szem hangsúlyos volt, a rúzs pedig egyszerű nude szín. Majd a fodrász vett kezelésbe, felfelé fésült laza, de elegáns hajat készítettek, amely bármelyik fordulóban megállta a helyét.

Az utolsó hajrát még egy főpróba előzte meg, ahogy még egyszer átgyakoroltuk a fordulóknak a koreográfiáját. Végül pedig elrendeztem ruháimat és a körökhöz kiválasztottam az ékszereimet.

Aztán az izgalmak a tetőfokára hágtak, s kezdetét vette a Megyék Szépe Tolna megyei fordulója. első körben farmerben és pólóban vonultuk a zsűri elé. Ebbe a körben került sor az interjúkra. Váncsodi József konferancié egy meglepő kérdést szegezett nekem, ami így szólt: Mi a véleményem az új nemzeti alaptantervről. Hát lefagytam picit, de igyekeztem a legjobbat válaszolni.

A második kör a kedvencem: ekkor vonultunk bikiniben. Egy fekete alapon színes, gyümölcsös Sea márkájú bikinit és az Anne Design csodaszép fülbevalóját viseltem. Kifejezetten a nyár hangulatát igézte fel benne ez a szett.

A legutolsó kör kifejezetten a nőiességről és az eleganciáról. A Vermes Style Kissing and roses kollekciójában vonultunk a színpadra. A kör alatt Vermes Timi a Honfoglalás című számot énekelte. A hideg futkos a hátamon, ha eszembe jut. Egyszerűen gyönyörű előadás volt.

Egy kis szünetet követően, pontosabban amíg a zsűri döntést hozott a helyezésekről, folytatódott a szépségverseny a legizgalmasabb részével. Hozzá sem kell tenne, hogy ennyire izgultam már akkor.
Minden versenyzőnek a szervezők átadtak egy kis apróságot, majd elhangzottak különdíjak.

Végül a három dobogós helyezést hirdették ki. Amikor kimondták a második udvarhölgy nevét, valahol bíztam az első udvarhölgyi helyezésben, hiszen tisztában voltam azzal, hogy nem a legeslegjobb formámban álltam a színpadra. Ezúton is gratulálok Rékának, aki a királynői címet elnyerte.

Összefoglalás

Összesen ennyi minden történt a Megyék Szépe tolnai fordulóján. Sok elmékkel, élménnyel és baráttal térhettem haza erről a szépségversenyről. Minden percét a jókedv és a mosolygás járta át. Hamarosan egy újabb versenyen veszek részt, de hogy melyiken az egyenlőre még titok. De időben megosztom veletek.

Köszönöm, hogyha elolvastad a bejegyzésemet. Még több tartalmat a facebook oldalamon és az instagramon. Like-olj vagy kövess, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről. Az előző bejegyzésemet pedig ide kattintva tudod elolvasni.