Skip to content

Kikapcsolódás, avagy az igazi pihenés számomra

2020.01.24.

A mindennapi rohanásban nagyon el tudunk fáradni, mégha sokszor tudomás se veszünk róla. Néha be kell egy kis pihenés, kikapcsolódás. Egy hosszú munkanap végén nincs is jobb egy forró fürdőnél vagy egy összebújós alvásnál. De a minőségi pihenésre inkább a hétvégén van ideje az embernek.

A mai bejegyzésemben megosztom veletek, hogy számomra mik azok a dolgok, események amelyek kikapcsolnak a hétköznapi rohanásban és feltöltenek.

Sorozat vagy film

A hétköznapokban szeretek sorozatot vagy filmet nézni. Hogy melyikre esik a választás az általában hangulat függő: éppen mihez van kedve az embernek. Olyan jó néha csak úgy nézni a ki a fejedből. Általában egy hosszú és sok odafigyelést igénylő nap zárása. Sok esetben pillanatok alatt el is alszok rajta. Nagyon szeretem a krimit, a történelmi témákat, de a romantikus sorozat vagy film a legkedvesebb. Van olyan film amint képes vagy egy héten keresztül minden egyes nap megnézni. Ilyen kis kedvenc a Szépség és a Szörny vagy a Neveletlen hercegnő.

Olvasás

Számomra az olvasás is a pihenés egyik formája. Kikapcsol és feltölt. A mindennapi gondjaimról — amin egyfolytában agyalok— eltereli a figyelmemet róla. Olyankor csak a könyv és létezek, a külvilág és minden más megszűnik. De emellett az olvasás fejleszt is: segít a kifejezésmód, kreativitás és a képzelet fejlődését. Legkedvesebbek számomra a romantikus regények, mindenevő vagyok. Mostanában a Nyáry Krisztián Így szerettek ők sorozata ami leköt az olvasás terén.

Az utazás

Bár rengetegszer vagyok mozgásban —bár idén eddig nyugis voltam— még is az utazás ami kikapcsol, pihenésre ösztönöz. Hatalmas segítség kiszakadni a mindennapos mókuskerekemből. Egy kis változatosság motiváció az írásban is, mert akár az utazásról tudok írni vagy az ott ért ingerek segítenek egy-egy jó témát a felszínre hozni. Bár hozzá kell tennem, hogy az elindulás olykor stresszes, mert csomagolni nem igazán szeretek.

A család és a barátok

A családdal vagy a barátokkal eltöltött közös pillanatok semmihez sem foghatóak számomra. Mintha egy párhuzamos univerzumba vinnének: a legszomorúbb perceimben is mindig megtudnak nevettetni. Vagy egy-egy megoldásra váró problémához ötletet adna vagy valami kijelentésükkel iránymutatást adnak. Sokszor ezek a pillanatok többet érnek mindennél. Nem tudnak felérni egy filmmel, könyvvel vagy egy utazással. A családi programok igazi kincsek.

Összefoglalva

Az egészet összevetve: mindig kell keresni az életünkben időt arra, hogy pihenjünk, kikapcsolódjunk, mind testileg, mind lelkileg. Ez ami segít a mindennapot túlélni olykor vagy egy-egy problémát, feladatot megoldani.

Köszönöm, hogyha elolvastad a bejegyzésemet. Még több tartalmat a facebook oldalamon és az instagramon. Like-olj vagy kövess, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről. Az előző bejegyzésemet pedig ide kattintva tudod elolvani.