Skip to content

3 éves a Babóca Blog: a kezdetek a blogírásban.

2020.01.17.

Immáron 3 éves a blog. Amikor elkezdtem írni nem is sejtettem, hogy ennyi időt meg fog érni. Azt hiszem, a legfontosabb lépés volt meghozni a döntést, hogy írni szeretnék. Nehéz feladat volt megtalálni az utam a bloggerkedés világában, pontosabban milyen értékeket közvetítsek az olvasóim felé.

A kezdetek kezdete

2017 januárjában hoztam létre a Facebook oldalam. Legfőbb oka volt, hogy csatlakoztam egy MLM céghez, mint tanácsadó nő. S arra használtam volna, hogy ezen a cégen belül a karrierem építsem.

A blog neve eredetileg Babóca Beauty volt. A Babóca egy becenévből jött: volt egy fiú az éltemben aki így nevezett. A beauty pedig a szépségtermékek promótálása kapcsán jött. De nem igazán volt ez az én utam.

Kb 2017 júniusáig néha-néha írtam, vagy töltöttem fel képet. Nem igazán tudtam, hogy hogyan is csináljam ezt az egészet. Úgyhogy hagytam. Egészen a fent említett év decemberéig, amikor is az első szépségversenyem próbáltam közvetíteni az “olvasók” felé, akik rokonok, barátok voltak akkor még.

A 2018-as év májusa volt a fordulat az egészben: elértem az első ezredik követőmet. Innentől kezdve fontos szerepet tölt be az életemben a blogolás.

A fejlődés és növekedés folyamata

2018-ban kezdtem érezni azt, hogy a facebook oldal már kicsinek bizonyul: bővülni és terjeszkedni kell más platformok felé, s valóban bloggá válni. Ebben az évben hoztam létre az első weboldal kezdeményemet a babocablog.wordpress.com-ot. A hosszabb terjedelmű irományaimat már ott tettem közzé. Decemberben már a 2000. látogatónál tartott a weboldal.

A következő meghatározó esemény szintén 2018 utolsó hónapjában történt: felkeresett az első cég, hogy szeretnének velem együttműködni. Nagy megtiszteltetés volt számomra, illetve úgy éreztem, hogy az eddig befektetett munka beérni látszik.

Kitartani a válságos időszakban is

2019-ben már konkrét számokkal és tervvel vágtam neki. Tudtam, hogy mi az a fejlődés amivel kifejezetten elégedett leszek.

Tavaly tavasszal a weboldal fejlesztését tűztem ki célul: igyekeztem utána olvasni, tanulni még többet róla, hogy hogyan is működik, hogyan kell sikeresen megírni egy-egy blog bejegyzést. Megvásároltam a saját domain nevem, hogy minél könnyebben megjegyezhetően el tudjanak érni. A rövidebb cím sokkal könnyebben megjegyezhető.

Az ősz folyamán nehéz időszakomat éltem. Nem igazán voltam aktív, írtam, de máson járt az eszem. Benne volt a lehetséges opciókban, hogy nem folytatom tovább a munkát. Abba hagyom ennyi volt, nincs tovább.

A környezetem, a családom biztatott, hogy ne adjam fel. Nézzem meg, hogy mennyi mindent elértem, hogy mennyien olvasnak, mennyien követik figyelemmel a munkásságomat. Ilykor olvastam vissza az üzeneteket, amiket Tőletek kaptam egy-egy verseny előtt, vagy amikor megszereztem a diplomámat. Ezek azok amikért szeretnem ezt csinálni.

Tervek a jövőre nézve

Lehet, hogy sok energiát és időt követel meg tőlem, de most már nem tudnám abba hagyni. De nem felejtem el, hogy minden befektetett munka megtérül: mert nélküle nincsen siker.

Lehet, hogy akarnak nehézségek, de sosem szabad feladni, eldobni azt ami motiváló erőkent hat. Ami segít elfeledtetni oly sok mindent.

Ezt az ünnepi bejegyzésem pedig Oravecz Nóra idézetével szeretném zárni.

“ A blogok esetében gyakran bőven elég a sikerhez, ha erős véleményed van, és azokról a dolgokról is mersz írni, amelyekről már nem.”

Köszönöm, hogyha elolvastad a bejegyzésemet. Még több tartalmat a facebook oldalamon és az instagramon. Like-olj vagy kövess, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről.