Skip to content

Tanulmányim: a diploma megszerzésé

2020.01.13.

Már általános iskolás koromban tudtam, hogy mindenképpen szeretnék tovább tanulni és diplomát szerezni. Viszont még gimnázium utolsó évében sem tudtam pontosan, hogy merre, de a választásom végül az Eötvös József Főiskolára esett.

A testvérem segített a felvételi online ügyintézésében. Ő is az EJF-re járt, csak a mérnöki szakra. Biztatott, hogy nem fogom megbánni ha ide jelentkezek, felvételizek.

A meghirdetett szakjaikat böngészve a tanító szak volt számomra a legkedvesebb. Úgy éreztem, hogy ez áll hozzám a legközelebb és hivatásként tudok rá tekinteni. Ebből kiindulva jelentkeztem első helyen tanítót, második helyen pedig az óvodapedagógust jelöltem meg.

A döntés

2015-ben kezdtem meg a tanulmányaimat tanító szakon. Ekkor még nem tudtam, hogy mozgalmas és tanulós 4 év elé nézek. Vizsgák és szigorlatok időszaka volt az életemben. De megérte a küzdelmek minden percét.

Maga az Eötvös József Főiskola nagyon családias. Mindenki ismer mindenkit, olyan, mint egy család. Bármilyen nehézségbe ütközöl a tanulmányaid során egymásnak segítünk. Igyekszünk elmagyarázni egy-egy anyagot, jegyzeteket adunk oda egymásnak. Mondhatni jóban-rosszban segítettük egymást.

Élet a főiskolán

Kb 10-15 fő alkot egy csoportot átlagosan. A műveltség-területes csoportokban kb 5-en voltunk: így még jobban összetartottunk. A vizsgákon mindig bíztattuk egymást: “fogtuk egymás kezét”. Átéreztük valaki bánatát, ha a vizsgája nem sikerült.

Néha előfordult, hogy nem a legjobban készültem fel egy vizsgára: Murphy törvénye értelmében mindig előfordult, hogy belehúztam olyan tételbe, aminek a címe sem volt ismerős, nemhogy a segítő kérdések. Sőt. Még Dolby Digital zárthelyi dolgozatom is volt: azaz 5 pont 1-es. Ilyen is volt…

Rengeteg programot szerveztek nekünk, hallgatóknak. A személyes kedvencem a karácsonyi műsor volt, ahol együtt ünnepelt az egész Főiskola. Ezen kívül tanulmányi intézménylátogatások, versenyek, a hivatásunkhoz kapcsolódó előadások. Sok-sok élménnyel és tudással gazdagodtam.

A célegyenesben

2019. Júniusában viszont pontot tettem az út végére: sikeres államvizsgát tettem. Számomra nagyon kellemes élmény volt: a vizsgáztató oktatóink segítették, hogy jól tudjunk felelni. Azért azt hozzá kell tennem, hogy a felkészülés ideje alatt felmerülő kérdéseinkre is készséggel válaszoltak bármilyen kérdésed volt, vagy csak pár bátorító szóra vágytál.

A nagy nap, pontosabban a diploma átadó ünnepségünk június 28-án volt. Boldog voltam, hiszen 4 év munkájának a gyümölcse beérett. Egy percét sem bántam meg, hogy az Eötvös József Főiskolát választottam.

Összefoglalva azoknak akik most állnak pályaválasztás előtt: érdemes egy nyílt napjára ellátgatni a Főiskolának. Ha fontos számodra, hogy egy családias és végtelenül segítőkész közegben szerezd meg a diplomád, akkor a legjobb választás az Eötvös József.

Ha tájékozódni szeretnél a szakokról, akkor most ide kattintva meg is teheted.

Köszönöm, hogyha elolvastad a bejegyzésemet. Még több tartalmat a facebook oldalamon és az instagramon. Like-olj vagy kövess, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről.