Skip to content

Röviden és tömören: élet rövid hajjal

2019.09.26.

Már több mit egy éve rövid hajú lányként élek. Nehéz döntés volt, de akkor nem nagyon volt más választásom: a hajam nem bírta az igénybe vételt. De mi változott, mi történt az elmúlt egy évben? A mai bejegyzésemben megosztom veletek.

Egy hajfestés után elkezdett hullani és töredezni a hajam. Volt olyan tincsem, amely mindösszesen 10 centiméter hosszú volt. Szembe kellett néznem azzal ténnyel, hogy ezen csak egy jó fodrász fog tudni segíteni. Az ismerőseim ajánlására kértem Csillához időpontot.

Félve mentem el a fodrászhoz. Nem tudtam mi lesz belőle. Tartottam attól, hogy nem jobb lesz a helyzet, hanem rosszabb. De úgy voltam vele lesz ami, olyan lesz a hajam amilyen. Egyeztettünk arról, hogy milyen is legyen az új frizura. Végül belevágtunk a megvalósításba.

Egy óra múlva már egy rövid hajú lány nézett vissza rám a nagy tükörből, a szalon falán. Nem tudtam, hogy hogyan reagál a világ és hogyan fog hatni a modell karrierre. Majd aznap este posztoltam a blogon. A reakción meglepődtem.
Rengeteg üzenetet és reakciót kaptam arra az instagram story-mra. Szinte mindenki dicsérte és biztatott, hogy jól áll meg rövid hajjal jobban nézek ki. Aranyosak vagytok és köszönöm még egyszer mindenkinek.

Rá kellett jönnöm, hogy az új haj bizony az életemre is hatással lesz. Az öltözködésemre lett a legnagyobb hatással. Mivel nincsen hosszú haj zuhatagom ezért a kivágott felsők kerültek előtérbe, hiszen sokkal látványosabbak és valahogyan máshogy is álltak. Emellett több szoknyát is szereztem be az elmúlt időszakomba. Megszerettem őket.

Többet sminkelek is: az arcomra került a hangsúly, nem a frizurámra. Elkezdtem a műszempilla kollekcióm beszerezni. Azok közül is a mágneses termékek lettek a nagy kedvenceim.

És a rúzs készletem is bővítettem: nude és természetes árnyalatok lettek számomra az ideálisak.

Ám aminek van pozitív oldala, annak sajnos van negatív oldala is. Meglepő volt számomra, hogy bizony egyes emberek nem tudják azt elfogadni, hogy nem attól leszel nő, hogy milyen a hajad.

Hány olyan lány van, akinek habár hosszú a haja, semmi nőiesség nincsen benne.

Úgy gondolom, hogy amióta rövid lettem sokkal nőiesebbé váltam, s ennek szemmel látható jele az öltözködésemben nyilvánul meg.

Rengeteg lány van aki akarattal vagy akaratlanul megválik a hajkoronájától. Van aki változtatni szeretne, de akad aki csak lázadásból. DE! egytől egyig nők maradtunk és maradunk is.

Sajnos az a tapasztalat, hogy a társadalom, még nem kész arra, hogy egyéniség lehessen az ember. Csak az írott és íratlan szabályok követése mellett lehetsz nő.

De belülről fakad az igazi nőiesség. Vannak járulékos dolgok, amikről csak azok tudnak mesélni vagy panaszkodni, akik ebbe születtek bele, azaz nőnek születtek.

Teljesen mindegy, hogy milyen a hajad hossza. Nő vagy így, is úgy is.

Köszönöm mindenkinek, aki elolvassa a soraim.

További bejegyzéseket facebookon és instagrammon olvashatsz.