Skip to content

Életmódváltás

2019.06.03.

Május hónap elején osztottam meg veletek a Facebook-on hogy életmódot igyekszem váltani. Be kell vallanom, hogy nem megy egyszerűen. Mint annyi minden az életben ez sem megy egyik napról a másikra, viszont akaraterő és elhivatottság annál több kell hozzá.

Mi motivált ?

A saját egészségem ami leginkább motivált ebben: a laktózérzékenység, mint ahogy a többi ételallergia nem játék. Elsőként ezt kell betartanom, hogyha jól szeretnék lenni. Nem akarok hasfájással és egyéb rosszullétekkel számolni a mindennapjaimban.
Ennek okán döntöttem, hogy megbarátkozom a növényi tejekkel. Szerintem az egész kínálatot végig próbálgattam. A kedvencem az Tesco Bio Rizstej lett. Finom és semmilyen problémát nem okozott.

Táplálkozás

Fontosnak éreztem, hogy amennyire lehetséges a „mű” táplálékokat száműzöm az étkezésemből. Bár sokat utazunk párommal, de ilyenkor is igyekszünk a legjobb helyet kiválasztani.
Nagyrészt zöldségeket fogyasztok, de a fehérje bevitel is fontos, így húsokat is eszem. A kedvencem pedig a gomba. Minden mennyiségben fogyasztom: levesként, sütve-főzve stb. De szem előtt tartom, hogy ne legyen egyoldalú a táplálkozásom és amennyire lehet változatosan egyek.

Inni… inni… inni…

Odafigyelek a megfelelő folyadékbevitelre. Törekszem arra, hogy naponta legalább 2 liter bevigyek . Ezt pedig kiegészítem egy csalán teával. Semleges ízű, de mégis kitűnően méregtelenít. Nekem nagyon sokat segített. Sokkal jobban érzem magam a bőrömben.

Mozgás ?

A sportolás, a mozgás is nagyobb teret kapott a mindennapjaimban. Munkába inkább sétálva jutok el, mint kocsival.
Igyekszem elmenni futni és az esti tornát sem felejtem el. Személy szerint a hasamra és a combomra végzek intenzívebb edzést.

Végül pedig az alvásomra igyekszem odafigyelni. A szervezetemnek legalább 6-8 óra pihenés kell. Így igyekszem minél hamarabb ágyba jutni.

Elindultam egy nehezebb úton, de igyekszem kitartónak lenni és kitartani az elhatározásom mellett.