Skip to content

Azok a régi szép idők!

2019.05.23.

Az elmúlt időben sok színházi előadáson jártam, s jobbnál jobb darabokat tekinthettem meg. Többek között a Bajai Fiatalok Színháza,Pannon Várszínház előadásán jártam.

Május 18-án Bajai Fiatalok Színháza bemutatta a Mint, a mókus című darabot. Bevallom, hogy ehhez hasonló darabot még nem láttam sehol, de elnyerte a tetszésemet.

A történet alapját az úttörő mozgalmak, s a hozzá kapcsolódó úttörőtábor adták. ’70-’80-as évekből ismert dallamok csendültek fel, a szereplők pedig a ma fiataljai voltak, akik ezeket csak a történelemkönyv oldalairól ismerik, vagy talán a szüleik elmeséléseiből.

Ám akkor sem volt egyszerű az élet: a felsőbb hatalmak úgy határoztak, hogy a tábor területét más célra szeretnék használni, s nem szerepelt benne a fiatalság nyári pihenése. A gyerekek pedig összefognak és elhatározzák, hogy ha törik, ha szakad ők bizony megmentik az éves nyaraló helyüket.

Olyan zeneszámokat hallhatunk a fiatalok előadásában, mint a Neoton Família Tini Dal, Demjén Ferenc Szerelemvonat és még sok-sok fülbemászó retro dallam.

Személy szerint az előadás végén állva tapsoltam. Egy maroknyi fiatal, akinek nem volt része az úttörő mozgalmat átélni, de mégis igazán bele tudták magukat élni és életszagú varázsolni. Ez az igazi színjátszás és igazi szenvedély.