Skip to content

Mosolyogva sétálni.

2019.05.19.

Két hete osztottam meg veletek, hogy életmód változtatásba kezdtem. Be kell vallanom, hogy mint annyi minden az életben nem az egyik napról a másikra történik. Az étkezésem mellett a mozgás is fontos szerepet kapott.

A Walk’n’Smile applikáció megálmodói a sétálást szeretnék népszerűsíteni. Mivel a legfontosabb mozgásforma a mindennapjaimban, így az ő munkásságukat, azaz az applikációjukat szeretném bemutatni.

Az appot androidos ios-es telefonra is le lehet tölteni.

Amikor megnyitod, az applikáció kezdőoldalaként egy rövid üzenet vár a fejlesztőktől, illetve a napi lépésszámláló, hogy mennyit lépettünk. A kezdőlapot pedig egy statisztika zárja, ami az elmúlt egy hetünk mozgását prezentálja. Személy szerint a második lap a kedvencem: a sétálásunk során képeket tudunk készíteni, amelyet a kiterjesztett valóság segítségével egy kicsit megbolondíthatunk. Így kerülhet a kedvenc helyszínünkre egy oroszlán, vagy Einstein így tud elsétálni azon zebrán ahol mindennap jár az ember.
A harmadik lap azt hiszem a történelem és az utazás szerelmeseinek van megalkotva. Ezért is kapta a Híres utakon címet. Például a Boadway-en mennyit sétáltunk be vagy a marathoni futás távjából még mennyi marad hátra.
Valahogyan a zsigereinkbe van kódolva, hogy szeretünk trófeákat gyűjteni. Az applikáció megálmodói erre is gondoltak: a negyedik lapon a napi sétálásunkért díjakat gyűjthetünk be, de emellett fontos információkat olvashatunk arról, hogy a sétálással mit tettünk a környezetünkért. Például mennyi széndioxid kibocsátást takarítottál meg, vagy mennyi pénz spóroltál ezzel.
Az utolsó oldalon pedig az egészséggel kapcsolatos információkat olvashatunk, azaz, hogy mennyi kalóriát sikerült elégetnünk, illetve egy szuper kalkulátort is találunk arra, hogy az elégetni kívánt kalóriaért hány lépést kell tennünk.

Összefoglalva egy egyszerű de mégis nagyszerű applikációt tartunk a kezünkben. Már csak a vicces képekért érdemes elmenni egy jót sétálni, hogy a legjobb helyszínen tudjuk elkészíteni a legjobb képet.

Ide kattintva  ios-re és ide kattintva pedig andoriodra letudjátok tölteni és kipróbálni az applikációt.