Skip to content

Üvegcsébe zárt illatok

2019.02.10.

Januárban ismét egy kis meglepetés várt a postaládában. Parfüm-Fúmée Anikónak köszönöm a csomagot, amelybe 3 szuper parfümöt tett. Mind a három igazán elnyerte a tetszésemet.

Az első illat a Coquelicot. Bevallom, hogy bennem szép emlékeket ébreszt, mert kisgyermekként Édesanyának ehhez hasonló illatú parfümje volt. Az anyai ölelések, amikor anyu magához ölelt akkor éreztem.
Kifejezetten karakteres. Friss, virágos illatjegyei már így télvíz idején is a kora tavaszt idézi fel. Emellett a narancs fanyarsága számomra feltöltődést és frissességet ad egész napra. A vaníliás édessége pedig könnyeddé és játékossá teszi. A tartóssága meglepően jó: egész nap érződik a bőrömön, de a délutáni időszakban egy kicsit fel szoktam frissíteni az illatot.

A második az Arsene volt. Kifejezetten tanító nénis illat. Az általános iskolás tanító nénimnek volt hasonló illatú parfümje.
Erős, fűszeresen karakteres. Édes de mégis savanykás illata teljesen magával ragadott. Leginkább a szantál érződik ki legjobban de egy savanykás narancs is felüti a fejét az illatozás során. Az édes és savanykás illat kettőssége jellemző rá: számomra nagyon tetszenek az ilyen játékos illatok. A hangulatomhoz megfelelő illat ami dominál: a jobban a kedvem, akkor inkább az édességét vélem érezni, amikor egy kevésbé jó nap akkor a savanykássága dominál. Tartóssága az Coquelicothoz hasonlóan sokáig érezhető.

Az utolsó termék amely a csomagban lapult a Tempo. Egy kifejezetten virágos és nagyon-nagyon tavaszias illat. Azt hiszem az idei tavasz egyik kedvenc illata lesz. Legjobban a szegfű illata érződik ki a virágosságából. A használat során a rózsa finomsága és nőiessége ami hosszan érződik és a napomat végig kíséri.
A tartóssága a három közül a legjobb: reggel fújtam a bőrömre és egész nap kitűnően érezhető volt.

Összefoglalva: három szuper illatot próbálhattam ki. Mindegyik elnyerte a tetszésemet.