Skip to content

Színház az egész világ

2019.01.19.

A blog születésnapján egy számomra különleges színházi élményben volt részem a Pécsi Nemzeti Színházban. Úgy érzem, hogy nem az utolsó táncos darab volt amire eljutottam.

A Rómeó és Júlia című balett előadást nézhettem meg , Shakespeare egyik csodálatos klasszikusát. El sem tudtam képzelni, hogy hogyan fogom megérteni a történetet, hogyha meg sem szólalnak a darab egésze alatt. Szerencsére egy ismert művet tekinthettem meg, így a cselekménnyel tisztában voltam.

A díszlet maga volt az egyszerűség: a fekete és fehér ellentéte igazán drámai érzést keltett. Ugyanakkor a modernitásra is nagy hangsúlyt fektettek. Gondolok ezalatt a zenei anyagra, a szereplők ruháira azaz a teljes összhatásra. A karakterek ruházata segítette a hovatartozást: Capulet csapata viselete narancssárga, a Montague-nak pedig kék.

A táncosok ügyessége igazán figyelemre volt: ámultam, hogy hogyan tudnak ennyire hangtalanul szökkenni a színpadon és hogy nem szédülnek el ennyi forgás közepette.

Összességében azt hiszem a Babóca Blog 2. születésnapját igazán méltó módon ünnepelhettem egy ilyen csodaszép környezetben.