Skip to content

Bál a szigeten

2019.01.13.

A tegnapi napon nagy megtiszteltetés ért: részt vehettem a 2019-es bajai polgármesteri bálon. Még egyszer szeretném megköszönni a meghívást.

A készülődés már egy héttel előtte elkezdődött nálam: édesanyával közösen megálmodtuk, hogy milyen ruhát fogok viselni az este folyamán. Először a tervezés szakasza várt ránk, majd kiválasztottuk, hogy mely anyagokból fog elkészülni a ruha. A megvalósítás teljesen egészében anya munkája volt.
A tökéletes választás szerintem egy egyszerű kék csipkeruha volt, hiszen a 20-as/30-as éveket megidéző báli stílushoz kitűnően illet a ruhadarabom.

A bál helyszínének a Turisztika Központ adott otthont. Már maga az épület is csodálatos, impozáns. A díszítés engem személy szerint teljesen elvarázsolt: a 20/30-as éveket különösen szeretem, a fekete és arany színvilág pedig gyönyörű és könnyed eleganciát biztosított a rendezvénynek.

Az estét egy zenés és táncos műsor nyitotta, amellyel a 20. század eleji hangulatot erősítették a résztvevőkben. A rövid műsort a polgármesteri köszöntő követte, mellyel kezdetét vette a 2019-es farsangi szezon is a városunkban. A köszöntő után pedig a bál központi eleme, a gála vacsora vette kezdetét.

A hideg előétel egy finom és könnyed saláta volt. A bacon és a saláta összhangja igazán különlegessé tette az előételt. Az est számomra legkedvesebb eleme a leves volt: a cheedar sajt krémleves. Nagyon krémes és kifejezetten ízes volt, bár laktóz érzékenyként nem mertem sokat enni belőle. A főétel színes volt összességében: a konfitált lilarépa, az áfonya öntett és a grillezett brokkoli volt a kedvencem a tányérról. A desszert pedig a Gatsby Dream fantázia névre hallgatott. Mindegyik fogás mellé a Daru Déli Dűlő Pincészet borait ízlelhették a vendégek: a felszolgált borválogatásból számomra a Királylányka állt legközelebb.

Összességében nagyon tetszett maga a bál és igazán jól éreztem magam.