Skip to content

Kedvenc ruhadarabjaim 2.

2019.01.07.

Az ősz folyamán indított sorozatom következő bejegyzése a mai. A kedvenc ruhadarabjaim 2posztomban a kedvenc estélyi/verseny ruháimat osztom meg veletek. A szépségversenyeken külön forduló is az estélyi ruhás kör.

A számomra a legkedvesebb a Vermes Style lélegzet elállító alkalmi ruhája, amelyet a Baranya Szépén viseltem. Amikor először láttam félkész állapotban, már akkor éreztem, hogy a 2018-as versenyévadom legkülönlegesebb darabja lesz. Anyaga hófehér taft szatén. Sem csipke, sem más egyéb díszítési elem nincsen rajta. Csak egy szép masni van a háti oldalán, amely a saját anyagából készült, s a masni két szára maga ruha uszálya. Egyszerű pántjával egy kis fiatalos bolondságot adott hozzá. Egyszóval a ruha maga az elegancia. Minden percet élveztem amit benne tölthettem: már várom, hogy mikor viselhetem újra.

fd24f9d8-4a2d-4422-bb23-671e27a4470a-1

A második legkedvesebb ruha amit versenyen viseltem, a Dudik Szonja által tervezett csillámos csoda. Szonja alkotásaiból kettő darabot is viselhettem a Kannavirág Szépe versenyen. A fürdőruhás körbe egy köves és virágos türkíz kék bikinit viseltem. Az alsó része volt a kedvencem: a csípőmet nagyon szépen kiemelte. A szín pedig tökéletesen illett a vörös hajamhoz. A másik az estélyi ruha volt, amit Szonja választott nekem. A felső része egyszerű spagetti pántos volt: a júliusi melegben igazán kényelmes viselet. A szoknya pedig mindent felülmúlt: a kimerevített alj úgy mozgott utánam, mint ha felhőkön jártam volna. Mindkét ruhát Szonja választotta ki látatlanban, s úgy gondolom, hogy az egyéniségemhez kitűnő darabokat választott.

86c85335-bd61-42d7-993f-562038f4750d

A harmadik kedvencem pedig az Adry Projekt  alkalmi, de inkább esküvői ruhadarabja, melyet a Világtalálkozó Szépén viselhettem. Személy szerint kifejezetten szeretem a tüll szoknyákat, így nagy öröm volt, amikor egy hófehér tüll és csipke kombinációban vonultam végig a kifutón. Adry igyekszik a ruhadarabjain megmutatni a magyar népi motívumokat: több hímzéses estélyit is felvonultatott a májusi versenyen.

img_2308

Összegezve hármójuk divattervezői munkája teljesen magával ragadott és örök emléket hagyott bennem. A lányok munkáit bővebben a facebook oldalaikon tudjátok megtekinteni: a Vermes Style darabjai között itt nézelődhettek. Szonja kollekcióit ide kattintva érhetitek el. Adry munkásságáról bővebben itt olvashattok.