Skip to content

Baranya kincsei

2018.12.06.

December első napján tartották meg Szigetváron a Baranya Szépe gála estjét, ahol én is részt vehettem versenyzőként. A felkészülés ideje alatt a lányokkal egy igazi csapattá kovácsolódtunk össze.

Az én szemszögemből nézve minden szeptember másodikán kezdődött, amikor is megnyertem a Komló szépe versenyt. A királynői cím mellé járt, hogy a Baranya szépe döntőjébe egyenes úton bekerültem. A mai napig szeretettel gondolok vissza arra napra. Igazából kimondhatatlan élmény és érzés volt számomra.

Majd elkezdődött a felkészülés időszaka. Szeptember 22-én találkoztunk újra egymással és ismerkedtünk meg versenytársakkal. Visszatekintve azt hiszem, hogy ennek időszaknak a legizgalmasabb része volt. Ekkor készültek el a hivatalos fotóink a versenyhez, amely a facebook-on és a weboldalon jelentek meg. Tulajdonképpen ekkor kezdődött el minden, amely egy csapattá tett minket.

A próbáink szuper vasárnapi programokká váltak. A sok járásgyakorlás és koreográfia tanulása mellett a nevetés sem hiányozhatott a rutinná vált napokból. A próbák előtt és után, (nah jó a szüneteiben) is ruha próbák voltak. A kedvencem az estélyi ruhám volt, amelyet a Vermes Style álmodott és alkotott meg a gálára. A ruhaterv alapján volt elképzelésem róla, de a valóság felülmúlt mindent.

Szeptemberben úgy volt az ember vele, hogy olyan messze van még az a december, aztán hamarabb elérkezett mint gondoltam volna. Úgy éreztem, hogy párat aludtam és el is érkezett a nagy nap. A legnagyobb izgalmakat a pénteki nap tartogatta hiszen kilátogattunk Szigetvárra, a másnapi döntő helyszínére. A Makovecz által tervezett épület igazán méltó helyet biztosított a rendezvény számára. A megbeszéléseket követően főpróbát tartottunk. Majd végre elérkezett a jól megérdemelt pihenés ideje. Bevallom nem bántam, hogy aludhattam egyet.

Szombaton igaz korán indult számomra a kaland, de annál nagyobb izgalommal vágtam neki. A készülődést megelőzően még átbeszéltük, hogy mi fog történni a nap folyamán. Én a sminkeléssel kezdtem, majd Zsófi, a fodrászunk megigazította a hajam a fotózásra. A Crystal-os ruhám megörökítése volt az első a napi programban. Mondanom sem kell, hogy minden percét élveztem az Andrással való közös munkának. A Brilla Fasion koktélruháinak fotózása volt a következő esemény a döntő napján. A fekete koktélruha igazán különleges volt: a háti kivágása és a szoknya-nadrág egyedivé tette ezt a darabot. Majd ezt követően a sminkesünk, Petra megigazította a sminkünket a gálára, majd Zsófi minden egyes hajtincset a helyére igazított.

A nap fénypontja a gála egy izgalmas divatbemutatóval kezdődött, ahol a Crystal legújabb kollekcióját mutattuk be a lányokkal. A bemutatót két részre lehetett osztani: az első részben a karácsonyi ruhákat, a másodikban a szilveszteri ruhadarabot vonultattuk fel a közönségnek.

Ezt követően az izgalmat tapintani lehetett a levegőben: elérkezett az idő, hogy versenyzőként a zsűrinek megmutassam magam. Őszintén bevallom, hogy személy szerint nagyon is izgultam, de igyekeztem a félelmem felülkerekedni. Az első körben utcai viseletben mutatkoztunk meg a nagyérdeműnek. A farmerjainkat a Crystal-nak köszönhettük, a felsőnk a Megye Szépe hivatalos póló volt. Én egy fekete oldal fűzős farmert viseltem a hozzá illő szintén fűzős magassarkú cipőmmel: ezzel egy könnyed, laza és egyben vad stílusban mutatkoztam be. Ebben a körben zajlott le az interjúk sora. Minden versenyzőnek be kellett mutatkozni és a műsorvezető mindenkinek feltett egy kérdést az általa megadott témakörből.

Ezt követte a fürdőruhás kör, ahol bikiniben vonultunk fel a színpadra és a zsűri elé. Szinte felforrt az egész színpad, annyira nyári hangulatot teremtettünk. A Sea Bikini biztosította erre a fordulóra a ruhákat.

A harmadik körben koktél ruhában mutatkoztunk a döntéshozóknak. Egységes színben volt mindenki, hiszen a kis fekete egy örök klasszikus. A különleges darabokat a Brilla Fashion-nek köszönhetjük. Én különös koktélruhát kaptam: érdekessége abban rejlik, hogy a háta egy egyedi megoldással volt nyitottá téve a háti része. Az alsója pedig egy nadrág-szoknya volt. Díszítése pedig a széles derékkötője volt, amely a ruhához volt varrva.

Az est legnagyobb fénypontja és legcsodálatosabb része az estélyi ruhás forduló, ahol a Vermes Timi által tervezett ruhadarabokban voltunk a közönség és a zsűri elé. Timi  a zodiákus jegyeket igyekezett vegyíteni az egyéni vonásokkal. Mondanom se kell, hogy amikor az első ruhapróbán megláttam a sajátom, csak ámultam. Teljesen egyszerű és letisztult, a masni pedig olyan hatást keltett, mintha egy angyal szárnyai lennének. Jómagam az egyik levegő voltam.

Végül az gála drámai része következett: az eredmények kihirdetése. Mondanom sem kell, hogy a szívem a torkomban dobogott. Nem gondoltam volna, hogy bármilyen helyezést sikerül elérnem. Először Seres András fotográfus különdíja került kihirdetésre és átadásra, amelyet én nyertem el. Már akkor nagyon boldog voltam. Az Indigó Nails különdíját pedig Baráth Merci nyerte el.

Az eredményhirdetés legizgalmasabb pillanatai álltak előttünk: a helyezettek kihirdetése. Amikor kimondták a nevem, hogy második udvarhölgy, azaz harmadik helyezett lettem, kimondhatatlan érzés volt. Egy kő esett le a szívemről. Az első udvarhölgy Kocsis Klaudia lett, a királynő pedig Koncz Liliána. Az első három helyezett kijutott a Megyék Szépe Nemzetközi versenyre, amely 2019. tavaszán kerül megrendezésre.

Összefoglalva a Megyék szépe verseny nem csak emléket, hanem élményeket is ad. A döntőről egy szuper cikket tudsz elolvasni, ha ide kattintasz.

Ehhez az időszakomhoz kapcsolódó bejegyzésem itt elérhető.