Skip to content

Rózsaszín szalag

2018.10.13.

A facebook oldalon múlt héten egy szavazással kérdeztelek titeket, hogy október hónap minek is hónapja. A válasz egyértelmű volt mindenkinél: a mellràk elleni küzdelem hónapja.

Jogosan felmerül mindenkiben a kérdès, hogy miért tartom ennyire szívügyemnek. Az első és legnyomósabb indokom, hogy magam is nő vagyok és egy dolgot nem felejtek el, hogy a rák nem válogat.

Másrészt pedig egy egyszerű önvizsgálattal észre vehető az elváltozás és idejében orvosi ellátást tud kapni. A rendszeres szűrővizsgálat is elengedhetetlen, hiszen egy rutin vizsgálat során is fény derülhet az elváltozàsra. Ne fèljünk orvoshoz menni ha problémát észlelünk, vagy érezzük, hogy valami nincsen rendben. A tested csak te ismerheted pontosan, te tudod, érzed, hogy mi változott.A rák ma már jó eredményekkel kezelhető.

Nő vagyok és szeretném nőtásaim figyelmét is felhívni. Ezért október hónapban kitűzöm a rózsaszín szalagot, ha pedig megkérdezik, hogy miért neki is csak ezeket a szavakat fogom tudni mondani. Hordj te is szalagot, hogy felhívjuk e női szívügyre a figyelmet.