Skip to content

Hercegnői előkészületek

2018.08.30.

Aki ismer személyesen vagy követi a blog Facebook oldalát, tudhatja, hogy aktívan vagyok a szépségiparban, azon belül a szépségversenyek világában. Életem első versenyén nagyon izgultam, hiszen nem tudtam, hogy mi vár rá, hogy mire is számítsak: mi a fontos és mit tart a zsűri a legfontosabbnak.

Az egész versenyzősdi 2017 nyarán, egy évvel ezelőtt kezdődött. Egy szakítás után  döntöttem úgy, hogy igen is azt fogom csinálni, ami mindig is a szívem vágya volt: részt veszek szépségversenyen. Eredeti tervem szerint csak egyetlen egy versenyre terveztem  menni és azon részt venni, de mondhatni beszippantott a légkör. Egyszerűen szeretem csinálni és jó is érzem magam ebben a világban.

Életem első versenyéről helyezést nem hoztam el. A környezetem erőt adott: szerintük már az is nagy siker, hogy elmertem indulni, sőt még a döntőbe is bekerültem. Volt egy személy aki az első döntőm után mondta, hogy ne adjam fel és merjek nagyot álmodni, hiszen fiatal vagyok és előttem az élet. Ne adjam fel, hanem küzdjek az álmaimért. A mai napig nagyon hálás vagyok neki mivel ő is segített abban, hogy ebben a világban maradjak és „dolgozzak.”

Viszont az álmomban sem gondoltam, hogy a második versenyemről már helyezéssel térek haza. A Megye Szépén második helyezést értem el. Ott álltam a szalaggal a vállamon és muszáj volt a könnyeimet visszatartanom. Csodálatos érzés volt és a mai napig is sírhatnék tör rám, ha rágondolok. A májusi versenyen igaz helyezést nem értem el, de szponzori felajánlással és egy fotózással gazdagodtam.

Aztán a nyaramat áthatotta egy mélypont. 2 versenyen indultam, de eredménytelenül tértem haza. Viszont nagyon örültem, hogy a Szeged Szépe elődöntőjén sikerült jól szerepelnem, így 2018-ban is versenyben vagyok a koronáért. Egy másik elődöntő eredményére viszont még várok. Remélem az is meg lesz.

Az őszt is versennyel kezdem. Szeptember 2-án Komlón versenyzem. Már izgatott vagyok, hogy hogyan fog sikerülni, hiszen most már rövid hajjal állok a színpadra.

A versenyeken a kedvenc részem az interjú: egyszerűen imádok beszélni, sőt olykor ha megered a nyelvem alig lehet megállítani a beszédben. De ahogyan van kedvenc részem úgy van amit egyszerűen eltörölnék. Az nem más, mint a tánc. Tudok táncolni, viszont túlizgulom: félek, hogy elrontom és borul a koreo. Ez azt eredményezi, hogy rövidzárlat a fejben és borzalom amit táncolok.

De a versenynek van árnyas oldala is a csillogás és szép ruhák mellett. Amikor megkérdezik, hogy mit teszek az alakomért, csak annyit mondok: torna, torna és még több torna . No meg az evés. Szigorúan odafigyelek, hogy mit eszem, bár az utóbbi időben ezen dolgot igazán hanyagoltam, nem fordítottam rá kellő figyelmet.

Zárásként: a szépség múlandó és relatív. Ki mit lát szépnek. A szépségversenyzést hobbinak felfogni a legkönnyebb. De azért, hogy valami eredményt elérjen az ember, azért igen is rengeteget kell dolgozni és áldozni: mind anyagi, lelki és olykor szellemi téren.img_2770