Skip to content

Minden egyben

2018.08.27.

Már egy éve annak, hogy a tanulmányaim mellett dolgozom. Sokan megkérdezik, hogy hogyan lehet a kettőt összeegyeztetni, hogy nappalin tanulok és mellette dolgozom. Őszintén megmondva nem kis feladat. Olykor nagyon nehéz és szívem szerint azokon a reggeleken a fejembe húznám a takarót és közölném a világgal, hogy a hercegnői kastélyomban vagyok és ha akarnak tőlem valamit, az unikornissal üzenjék meg.

Nos, bármennyire szeretném nem tudok a világ elől elrejtőzködni és bizony helyt kell állnom bármennyire nem tudom, hogy hogyan kivitelezzem. Eredetileg úgy igyekszem beosztani a mindennapjaim a tanév tartalma alatt, hogy ne legyen átfedés a két hely között. Hát ez nem mindig jön össze. Olyankor jön a telefonálás és intézkedés no meg a légyszi-légyszi.

Eleinte nehezen ment a rohangálás a két bázisom között, aztán az elmúlt egy évben kialakult a rendszer és jól megférnek egymás mellett. Ha az egyik helyen végzek rohanok a másik helyre.

Be kell vallanom sokszor nagyon fárasztó és megköveteli, hogy jó kondiban legyen az ember. Szellemileg bírni a sok információt, mindent észben tartani. De nem panaszkodom igyekszem jól venni az akadályt.

Egy jó tanács, ha gondolkodsz azon, hogy a tanulmányaid mellett dolgozni szeretnél. Nagyon gondold meg, hiszen nagyon megterhelő: nappal suliban meg munkában és bizony éjszaka tanulni kell és másnap ugyan úgy aktívan részt kell vegyél mindenben. Egy munkahely nem olyan, hogy „Állj! Meggondoltam magam, vissza az egész.”

Ahogyan az iskola padban úgy a munkában is teljesítened kell, és nem a tanulás rovására nem mehet semmi!