Skip to content

Tudatosan természetes

2018.08.20.

Napjainkban elég sok helyen olvashatunk a környezetvédelemről, a környezettudatosságról.

Igyekszem a természetet és a környezetemet óvni. Törekszem arra, hogy az ökológiai lábnyomom minél kisebb legyen. Most megosztok Veletek néhány tippet, hogy mit tudtok tenni a természetért.

Odafigyelek, hogy vagy papír taskát vagy többször használatos szövet szatyrot használjak. A DM drogériákban kapható ökobag a kedvencem. Praktikusan összehajtható és a táska alján is elfér. Ami plusz: ha elkoszolódik, elszakad nem kell újat vegyél. Egyszerűen vidd be az üzletbe és kicserélik neked.

Hogy ne használjak sok műanyagot palackot ezért (màr) kettő kulacsom is van. Sokkal jobban szeretem, mivel mindig olyan üdító/ital van benne ami biztosan a kedvencem. A napi utazást kitűnően viselik, sőt az esést is kibírják.

A műanyaghoz tartozóan még egy gondolat. Ha felvágottat veszek mindig a csemegepultból választok. Mivel papírba csomagolják (ami ugye könnyebben bomlik) ezzel is tehetek a környezetért.

Ha mindenkinek lenne pár apró ötlete, hogy hogyan óvja a környezetet, sokkal kevesebb hulladék lenne a Földön, ezáltal el tisztább, élhetőbb világot hagyhatnánk a jövőre!